SCOALA ROMANA DE SCHI

Pagina Facebook
 
 • Școala Română de Schi

  Sistemul metodic oficial pentru predarea schiului alpin, în România.

  Mai mult
 • Asociația Națională a Școlilor de Schi din România

  Lista școlilor de schi / snowboard din România.

  Mai mult
 • Monitori schi / snowboard

  Reglementarea ocupației de monitor schi / snowboard în România și UE.

  Mai mult

Noutăți

 

 

3.12.2016

EUROTEST ROMANIA 2017 - POIANA BRASOV 24 - 25 IANUARIE 2017

Federatia Romana Schi Biatlon (FRSB) si Scoala Romana Schi - Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania, organizeaza testul EUROTEST pentru monitori de schi. Testul se desfasoara cu avizul Grupului de Lucru al Comisiei Europene, in statiunea Poiana Brasov, in perioada 24 - 25 ianuarie 2017. Calendarul poate fi descarcat aici. Taxa participare: 50 EUR. Fisa de inscriere - se completeaza si se trimite prin e-mail la: office@frschibiatlon.ro, pana la data de 20 ianuarie 2017.

FISA DE INSCRIERE EUROTEST 2017 (pdf)

FISA DE INSCRIERE EUROTEST 2017 (doc)

 

calendar scoala romana schi 2017 

 

 

(Update 10.02.2015)

8.02.2015

EUROTEST ROMANIA - PREDEAL 16 - 19 FEBRUARIE 2015

Federatia Romana Schi Biatlon (FRSB) si Scoala Romana Schi - Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania, organizeaza testul EUROTEST pentru monitori de schi. Testul se desfasoara cu avizul Grupului de Lucru al Comisiei Europene, in statiunea Predeal, in perioada 16 - 19 februarie 2015. Conditiile de participare se regasesc in documentul de mai jos. Taxa participare: 180 RON. Fisa de inscriere - se completeaza si se trimite prin e-mail la: office@frschibiatlon.ro, pana la data de 14 februarie 2015.

Testul este deschis doar cetatenilor romani!

 

PROGRAM:

Luni 16 Februarie: Sosire participanți / Delegați UE

Marți 17 Februarie: Ateliere schi alpin / Antrenamente

Miercuri 18 Februarie: Eurotest

Joi 19 Februarie : Plecare participanți / Delegați UE

 

TIPUL TESTULUI: Probă de slalom uriaș (două manșe). Candidații care sunt declarați admiși după prima manșă nu pot participa la manșa a doua. Candidații care sunt declarați respinși după prima manșă pot participa la manșa a doua. Ordinea de start pentru manșa a doua este inversată. La acest test pot participa doar monitorii români și eventual bulgari. Monitori din alte state pot participa doar in calitate de observatori.

CRITERII DE TRECERE A TESTULUI: Masculin – Timp egal sau inferior TB (timp de bază) + 18% Feminin – Timp egal sau inferior TB (timp de bază) + 24% Promovarea testului Eurotest este validată de o comisie internațională (Franța, Italia, România). Autoritatea competentă asigură candidaților care promovează testul – certificatul Eurotest.  

 

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE: Înscrierea pentru testul EUROTEST se face doar prin intermediul autorității competente în România: Federația Română Schi-Biatlon (FRSB). Pentru a putea participa la test, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:  

- Fișă înscriere (se completează și se depune online la adresa office@frschibiatlon.ro ) ÎNSCRIERILE SE FAC PÂNĂ LA DATA DE 14 FEBRUARIE 2015

Licență validă monitor schi

Dovada achitării taxei de participare: 180 RON (cu mențiunea Taxă Participare Eurotest) Plata se face în contul Federației Române Schi Biatlon (FRSB) RO 86 RNCB 0285000508230002, Banca BCR, Sucursala Unic, București.

Absolvenții cursului de formare profesională FRSB 2014-2015 se pot înscrie în baza adeverinței eliberate de Federația Română Schi-Biatlon / Școala Română de Schi.

Posesorii de certificate profesionale CNFPA, eliberate în urma absolvirii unui curs de formare profesională pentru ocupația monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă, se pot înscrie la Eurotest în baza: Certificatul CNFPA (original + copie), Diploma bacalaureat (copie), Carte identitate (original + copie). Dosarul se depune la Secretariatul din cadrul Pensiunii Pasul Clăbucetului – Predeal, Str. Teleferic 13B.

Condiții speciale: Înainte de participarea la test, pentru eliberarea numărului de concurs, candidații trebuie să prezinte obligatoriu: licența de monitor, în original / cartea de identitate, în original / dovada plătii taxei de participare (copie sau original). Casca de schi este obligatorie pe durata testului. Se recomandă purtarea de echipament / protecție specifice probei de slalom uriaș. Înscrierea la test se face prin semnarea fișei de înscriere și acordul de participare pe proprie răspundere. Organizatorul nu poate fi tras la răspundere în caz de accident sau pagube produse terților.

Secretariat: Pensiunea  Pasul Clăbucetului – Predeal, str. Teleferic 13B. Doina Nărea (0733606361), Marcel Frațilă (0724659848). Înscrieri pană pe 15 februarie, ora 19.

 

CONDITII EUROTEST 2015

FISA DE INSCRIERE (.doc)

FISA DE INSCRIERE (.pdf)

 

 

 

13.11.2014

CURS FORMARE MONITOR SCHI, SNOWBOARD SI SPORTURI DE ALUNECARE PE ZAPADA - 2015

Începând cu data de 5.01.2015, Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) organizează Curs de Formare Profesională pentru ocupația monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă. Cursul se desfășoară în baza autorizației ANC și a avizelor Comisiilor de Autorizare a județelor Brașov și Suceava.

 

Calificarea obținută: Monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă - categoria IV-a.

Durata cursului: 400 ore (265 ore pregătire practică / 135 ore pregătire teoretică).

Cursul se desfășoară în baza Sistemului Național de Formare pentru ocupația monitor schi, snowboard, elaborat de Școala Română de Schi și FRSB, avizat de Grupul de Lucru al Comisiei Europene (Proiectul MoU / recunoașterea calificărilor profesionale). Organizarea stagiului practic are loc în baza Sistemului metodic oficial pentru predarea schiului alpin, în România.

Înscrierea: Se face pe bază de dosar, la unul din centrele teritoriale avizate.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină:

- copie carte identitate

- copie diplomă bacalaureat

- certificat medical (apt pentru activități fizice / clinic sănătos)

- cazier judiciar

- dosar plic

Conținutul cursului: Module teoretice (3)  / module practice (4).

Examenul final: 2 probe (probă teoretică / scrisă și probă practico-metodică)

Tarif curs: 1500 RON (posibilitatea achitării în rate).

Plata se face în contul Federației Române Schi Biatlon (FRSB)

RO 86 RNCB 0285000508230002, Banca BCR, Sucursala Unic, București.

 

Centre teritoriale de formare, avizate:

Predeal (jud. Brașov) - coordonator prof. Cristi Mazarache

Vatra Dornei (jud. Suceava) - coordonator prof. Petru Grigoraș

Info: contact@scoala-romana-schi.ro

 

 

12.11.2014

CALENDAR SEZON 2014 - 2015

Programarea activitatilor nationale, referitoare la formarea monitorilor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, examene de ridicare a categoriei si EUROTEST.

 

 

14.02.2014

Campionatul National al Monitorilor de Schi din Romania - 2014

Cea de a XV-a editie a Cupei Monitorilor se va desfasura in perioada 3 - 5 martie 2014, in statiunea Arieseni. Informatii pe pagina facebook a evenimentului la adresa:

www.facebook.com/events/574102189353495/574113966018984

 

 

12.02.2014

EUROTEST ANULAT

Datorita conditiilor meteo nefavorabile, testul Eurotest programat pentru perioada 17 - 20 februarie 2014, se anuleaza.

 

 

22.01.2014

EUROTEST ROMANIA - PREDEAL - 17/20 FEBRUARIE

Testul EUROTEST pentru monitorii de schi se desfăşoară în baza MoU (Memorandum de Înţelegere) în contextul Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale în Uniunea Europeană.  EUROTEST este un test de performanţă care certifică oficial abilităţile tehnice. MoU prevede o scutire de la Eurotest în cazul unei clasificări FIS (în ultimii 5 ani). Această clasificare se acordă la obţinerea a 100 de puncte FIS schi alpin pentru bărbaţi şi 85 de puncte FIS schi alpin pentru femei. Avizul de scutire este în sarcina Autorităţii Competente în Romania (Federaţia Română de Schi Biatlon).

LOCAŢIE

Predeal (Jud. Braşov) – România  / Pârtia Subteleferic

PROGRAM

Luni 17 Februarie: Sosire participanţi / Delegaţi UE

Marţi 18 Februarie: Ateliere schi alpin

Miercuri 19 Februarie: Eurotest

Joi 20 Februarie: Plecare participanţi / delegaţii 

 

Conditii de participare si Fisa de inscriere aici:

http://www.frschibiatlon.ro/index.php/2012-03-21-08-10-02/documente-utile/finish/53-monitori-de-schi/530-documente-eurotest-februarie-2014/0.html

 

12.01.2014

EUROTEST AMANAT

Datorita conditiilor meteo nefavorabile testul EUROTEST (Romania) programat in statiunea Predeal in perioada 20-24 ianuarie 2014, se amana pentru o data pe care o vom comunica ulterior. Due to bad weather conditions EUROTEST (Romania) programmed in Predeal in 20 to 24 January 2014, is postponed to a date which will be communicated later.

 

25.12.2013

Testul EUROTEST și examenul de ridicare de categorie pentru monitorii de schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă.

Federatia Romana de Schi Biatlon a fost desemnata de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Directia Generala de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, ca Autoritate Competenta in anul 2010 pentru ocupatia de monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.
Federatia a elaborat si inaintat Ministerului Tineretului si Sportului, Nota de Fundamentare pentru promovarea unei Hotarari de Guvern care sa reglementeze profesia de monitor de schi, in concordanta cu directivele, normele si reglementarile Uniunii Europene, in baza sistemului general de recunoastere a calificarilor.

Deoarece in acest  moment profesia de monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, nu este reglementata in Romania, certificatele, cardurile si orice alte diplome eliberate de alte organizatii sau asociatii care nu sunt in conformitate cu legislatia nationala si europeana si care nu respecta Standardul Ocupational, nu sunt recunoscute.
Federatia Romana de Schi Biatlon reprezinta Romania in Grupul de lucru instituit de Comisia Europeana in domeniul formarii si exercitarii profesiei de monitor. In aceasta
calitate Federatia a semnat Memorandumul (Memorandum of Understanding), privind proiectul pilot referitor la introducerea cardului profesional pentru monitorii de schi,
snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.

 

EUROTEST
Ca urmare a demersurilor facute si a intalnirii (mai 2013) cu reprezentantii grupului de tari semnatare ale Memorandumului din Italia, Austria si Franta, Romania, a obtinut dreptul de a organiza experimental in luna ianuarie 2014, Eurotestul in localitatea Predeal. Promovarea Eurotestului (certificatului), este conditie pentru inscrierea la testul
Eurosecuritate, conditii necesare pentru obtinerea timbrului MoU*. Cardul, insotit de timbrul MoU*, asigura monitorilor care detin categoria I, dreptul de libera profesare si circulatie pe piata muncii, cu toate drepturile si indatoririle, pe care le au monitorii din tarile semnatare ale Memorandumului. In prima parte a lunii ianuarie patru monitori din Romania vor participa la sesiunea de calibrare a deschizatorilor organizata in Franta.
Toti monitorii care profeseaza individual sau prin asociatiile profesionale, indiferent de categorie, sunt invitati sa se inscrie pentru sustinerea Eurotestului din perioada 20-24.01.2014, in localitatea Predeal, la urmatoarele adrese:
office@frschibiatlon.ro ; fax 0213000334, pana pe data de 15.01.2014, orele 16,00.
Taxa pentru acest test este de 180 RON, care pot fi achitati la casieria FRSB sau in contul RO86RNCB0285000508230002, deschis la Banca Comerciala Romana.
NOTA *: cota de tara pentru Romania este de 100 timbre, care pot fi solicitate de monitorii care detin categoria I.

 

EXAMEN DE PROMOVARE IN CATEGORIE

In ziua de 8.01.2014 se va desfasura proba practico-metodica pentru promovarea in categorie a monitorilor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada, in  urmatoarele localitati :
- Predeal, judetul Brasov;
- Vatra Dornei, judetul Suceava;
- Straja, judetul Hunedoara;

La aceasta sesiune, pot participa monitorii care detin categoriile IV si III.
Testul Teoretic urmeaza a fi organizat la o data pe care o vom comunica ulterior.
Valoarea taxei de participare este de 70 RON, care pot fi achitati la casieria FRSB sau in contul RO86RNCB0285000508230002, deschis la Banca Comerciala Romana.
Inscrierile se pot face la urmatoarele adrese: office@frschibiatlon.ro ; fax 0213000334, pana pe data de 6.01.2014, orele 16,00.

 

 

 

11.12.2013

Curs formare profesională pentru ocupația: monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zapadă.

Începând cu data de 12.12.2013, Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) organizează Curs de Formare Profesională pentru ocupația monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă. Cursul se desfășoară în baza autorizației ANC și a avizelor Comisiilor de Autorizare a județelor Brașov și Suceava.

 

Calificarea obținută: Monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă - categoria IV-a.

Durata cursului: 400 ore (265 ore pregătire practică / 135 ore pregătire teoretică), în perioada 12.12.2013 - 11.05.2014.

Cursul se desfășoară în baza Sistemului Național de Formare pentru ocupația monitor schi, snowboard, elaborat de Școala Română de Schi și FRSB, avizat de Grupul de Lucru al Comisiei Europene (Proiectul MoU / recunoașterea calificărilor profesionale). Organizarea stagiului practic are loc în baza Sistemului metodic oficial pentru predarea schiului alpin, în România.

Înscrierea: Se face pe bază de dosar, la unul din centrele teritoriale avizate.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină:

- copie carte identitate

- copie diplomă bacalaureat

- certificat medical (apt pentru activități fizice / clinic sănătos)

- cazier judiciar

- dosar plic

Conținutul cursului: Module teoretice (3)  / module practice (4).

Examenul final: 2 probe (probă teoretică / scrisă și probă practico-metodică)

Tarif curs: 1500 RON (posibilitatea achitării în rate).

Plata se face în contul Federației Române Schi Biatlon (FRSB)

RO 86 RNCB 0285000508230002, Banca BCR, Sucursala Unic, București.

 

Centre teritoriale de formare, avizate:

Predeal (jud. Brașov) - coordonator prof. Cristi Mazarache

Vatra Dornei (jud. Suceava) - coordonator prof. Petru Grigoraș

Info: contact@scoala-romana-schi.ro

 

 

15.11.2013

Calendarul European - EUROTEST 2013 - 2014

Lista statelor Uniunii Europene care organizează oficial proba Eurotest și locațiile de desfășurare.

 

01.11.2013

Campionatul Național al Monitorilor de Schi din România - 2014

Proiectele si cererile de organizare a Campionatului Național al Monitorilor de Schi din România pot fi trimise până pe data de 1 decembrie 2013, in format electronic, la contact@scoala-romana-schi.ro

 

18.10.2013

Hotărâri ale Consiliului Director ANSSR din 17.10.2013.

 

20.09.2013

Nota de fundamentare privind Hotărârea Guvernului României pentru aprobarea exercitării profesiei de monitor de schi, snowboard şi sporturi de alunecare pe zăpadă, precum şi a organizării şi funcţionării şcolilor de schi.

Nota de fundamentare și Hotărârea de Guvern se pot vizualiza pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului.

 

 

7.09.2013

Cotizația anuală 2013-2014 / Taxa de afiliere membru nou.

Cotizația anuală de membru (școli de schi) stabilită în ședința Consiliului Director este în valoare de 300 RON. Aceasta se achită în contul ANSSR, până cel târziu 15 ianuarie. Taxa afiliere membru este în valoare de 500 RON și se achită doar după verificarea dosarului de membru, trimis spre aprobare la ANSSR.

 

24.06.2013

Hotărârea Consiliului Director ANSSR din 18.06.2013.

 

17.06.2013

Ședința Consiliului Director ANSSR va avea loc în data de 18.06.2013, în Predeal. Ordinea de zi.

 

9.05.2013

EUROPEAN DIRECTORY OF TRAINING - PROFESSIONAL SKI INSTRUCTORS (MOU ROMANIA).
În perioada 7 - 8 Mai 2013 au avut loc la Pârâul Rece (Brașov - România) lucrările privind cadru instituțional (ocupația monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă) în sensul directivei 2005/36/CE. Inventaire europeen des formations de moniteurs de ski - Union Europeenne.

Roger Mure-Ravaud (ESF - Franta) - Directeur de la Reglementation et des Affaires Europeennes / SyndicatNational des Moniteurs du Ski Francais.
Arnaud Pinguet (ENSA - Franta) - Pole expertise / Mission europeenne et juridique.
Beppe Cuc (Italia) - Presidente Associazione Valdostana Maestri di Sci / Collegio Regionale Valle D'Aosta.
Silviu Evi (FRSB - Romania) - Secretar general Federația Română Schi-Biatlon.
Petru Grigoras (ANSSR Romania) - Vicepresedinte Asociația Națională a Școlilor de Schi din România.
Cristi Mazarache (ANMSR Romania) - Secretar general Asociația Natională a Monitorilor de Schi din România.

 

6.02.2013

Campionatul Național al Monitorilor de Schi din România.

Asociația Națională a Școlilor de Schi din România, Asociația Națională a Monitorilor de Schi din România, Cabana SKV Postavaru - Julius Römer Schulerhütte, în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov, organizează în perioada 17 - 19 martie 2013, cea de a XIV-a ediție a Cupei Monitorilor. Detalii aici.

 

13.12.2012

Curs formare monitori.

Începând cu data de 17 decembrie 2012, se organizează Curs FRSB pentru formare profesională pentru ocupația monitor schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă. Detalii referitoare la agenda cursului se vor comunica ulterior.

 

06.12.2012

Sistemul metodic oficial pentru predarea schiului alpin în România.

Începând cu sezonul 2012 - 2013 toate școlile de schi din România, precum și monitorii atestați individuali sunt obligați să utilizeze noul sistem metodic, pentru predarea tehnicii de bază a schiului alpin. Detalii aici.

 

05.12.2012

Școala Română de Schi - LOGO

Logo-ul poate fi utilizat doar de către membrii ANSSR. Pentru varianta editabilă (numele stațiunii de schi) vă rugăm să ne contactați via e-mail.

 

05.12.2012

Asociația Națională a Școlilor de Schi din România (ANSSR) - LOGO

 

05.12.2012

Asociația Națională a Monitorilor de Schi din România (ANMSR) - LOGO

 

 

 

 

 

Documente

+Toate documentele